Eklame.dk, full webservice partner
Billige hjemmesider og webshop
Grafik, videoer og markedsføring
Slider

Vektor grafik

Eklame.dk arbejder grafisk i vektor grafik

Vi arbejder grafisk i vektorgrafik, og anvender Corel Graphic Suite.

Vektorgrafik er den eneste rigtige løsning, når man arbejder med grafik. Der kan skaleres op, uden det går ud over kvaliteten. Derfor er vektorgrafik særdeles vigtig til logoer, idet disse ofte skal anvendes i store formater, skilte, biler o.s.v. Vi kan eksportere vor grafik direkte til skiltefirmaer.

Man bygger op i flere lag i stor opløsning, inden man eksporterer emnet til det formål man skal anvende det til. Evt. supplerer man grafikken med logo, billeder o.s.v.

Vektor skaber et klart og skarpt resultat, se billedet lige nedenefor.

Hvad er vektor grafik

Vektorgrafik er grafik der defineres ud fra linjer og polygoner, som kan udtrykkes matematisk, ved hjælp af vektorer og punkter.

Vektorgrafik på computer bruges til meget, lige fra tekst til tegninger og layout, da det er meget nemt at redigere, og resultatet ikke fylder meget, målt i kilobyte. En yderligere egenskab ved vektorgrafik, i modsætning til pixelgrafik, er at det frembragte kan skaleres næsten ubegrænset uden tab af information. Vektorgrafik kan laves i forskellige programmer f.eks. Adobe Illustrator,  CorelDraw og AutoCad.

Vektorgrafik kan ofte ikke ses med/åbnes af andre programmer, men kan eksporteres så de kan anvendes.

Logoer er ofte lavet som vektorgrafik, da der tit er behov for dem i forskellige størrelser, og fordi vektorgrafik kan printes ud med skarpere kanter. Også skrifttyper rentegnes i vektortegneprogrammer inden de defineres som tegn.

Rastergrafik, pixelgrafik eller bitmap har på grund af sin opbygning ikke samme skalerbarhed. Hver punkt eller pixel har en RGB-, CMYK- eller lignende farvekode.

Illustration af vektorgrafik

Her ses et punktum på skærmbilledet, forstørret til 264.583%, linjer er stadig skarpe
vektor grafik eklame.dk

© eklame 2019 Design, layout and hosting eklame.dk